16 Mayıs 2011 Pazartesi

Avustralya'da Burslu Eğitim

Avustralya hukumeti, her sene, icerisinde Turkiye'nin de bulundugu bir grup ulkeden gelen basarili ogrencilere ve profesyonel calisanlara 'Endeavour Awards' adiyla bilinen bir egitim bursu saglamaktadir. Bu burslar yurtdışı eğitim bursları içinde en önemli burslardan biridir.

Avustralya hukumeti, her sene, icerisinde Turkiye'nin de bulundugu bir grup ulkeden gelen basarili ogrencilere ve profesyonel calisanlara 'Endeavour Awards' adiyla bilinen bir egitim bursu saglamaktadir.

Endeavour burslari, Avustralya hukumetinin, Avustralya’da okumayi, arastirma yapmayi veya kisisel gelisim faaliyetleri nedeniyle Avustralya’ya seyahati dusunen uluslararasi ogrencilere ve profesyonellere yonelik hazirladigi bir destek ve burs programidir. Bu burs cercevesinde, her yil, toplami Turkiye’den basvuran basarili ogrencilerin sayisina gore her yil degisen oranlarda ogrencilere burs tahsis edilmektedir. Burs kategorileri sunlardir:

1) Endeavour Lisansüstü ve Arastirma Bursları

a) Lisansustu ogrenim Burslari: Avustralya'da herhangi bir alanda, lisansüstü öğrenim yapılabilmesi için – 2 yila kadar Master ve 4 yila kadar Doktora ogrenimi icin verilmektedir

b) Endeavour Araştırma Bursları: Oğrencilerin Avustralya'da gerceklesecek, Türkiye'deki lisansüstü eğitimlerine katkı yapmayi amaclayan arastirma programlari icin – 4 ila 6 aylik  aylık sureler dahilinde verilmektedir

2) Endeavour Yönetici Bursları: Iş dünyasına yonelik, sanayi,eğitim, veya kamu yönetimi gibi cesitli sektorlerde ve alanlarında başarılı kişilerin kisiel gelisimine yonelik – Avustralya’da 1 ila 4 ay süreyle kisisel gelisim çalışmaları yapilabilmesi icin.

3) Endeavour Yuksekokul Burslari: Mesleki ve Teknik öğrenim diploması isteyen öğrencilere tahsis edilmek uzere – 1 ila 2.5 yil suresince gecerli olmaktadir.

Burslara basvuru yapma arzusunda olan kisilerden ve ogrencilerden Avustralya hukumetinin sozkonusu burslarla ilgili resmi sitesi olan http://www.deewr.gov.au/International/EndeavourAwards/Pages/Home.aspx sitesindeki linkler kullanilarak online basvuru yapilmasi istenmektedir.

Konuyla ilgili daha genis bilgiye Turkce olarak www.egitimplus.com sitesinden ve http://www.study-in-australia.org/turkey/ sitesinde de ulasilabilecegini hatirlatmak isteriz.


Haber

bu konuda yurtdışı eğitim forumunda yazabilir yada yazılanları okuyabilirsiniz...TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder